Om Danish Fur Design

Virksomheden Danish Fur Design er stiftet i 2018 af Rina Skjøth. Hun arbejder til dagligt med mink på hendes egen minkfarm og kan derfor kontrollere hele processen fra parring til produkt. Alle vores produkter er dansk produceret. Du er garanteret et produkt i høj kvalitet.

Rina, ejer og minkavler  “Jeg er vokset op med udtrykket: “hvis du tager ansvar for at et dyr bliver født – har du også ansvaret for dyrets liv. Den grundtanke vil jeg gerne tage et skridt videre, med ud af vores minkfarm og helt ud til, når kunden står med mit færdige produkt. Jeg vil kunne stå inde for hele forløbet. Minkens​​ årscyklus – og mit arbejde – starter i november, hvor vi vælger de nye avlsdyr.

 

Kvaliteten af minkpels

Definitionen på ​et godt minkskind er en tæt spændstig underuld og lige tætsiddende silkematte dækhår i ens længde. For at minken kan yde sit bedste og sætte en tæt og smuk pels, skal alle dens behov være dækket. Vi sørger for at minken har et værdig liv i et trygt miljø. Kvaliteten i Danmark er bedre end nabolandende kan leve op til. 

Hver eneste dag sørger vi således for at optimere dyrenes forhold og opfylde deres behov, da vi på den måde kan levere den ensartede kvalitet, som danske minkavlere er kendte for. Minken bliver aflivet i det vante miljø og derefter kommer det på et godkendt pelseri i lokalområdet. Dernæst bliver skindene garvet, hvorefter de kommer retur, og vi kan begynde at sy det færdige produkt. Krav til farvens tone på minkpelsen bliver generelt sat af Kopenhagen Fur. Derudover har Danish Fur Design sin egen farvelinje. 

 

Processen fra parring til produkt

Det tager et år at lave et skind – med 365 chancer for at lave en fejl. For at en mink kan ​sætte et flot skind skal flere faktorer være opfyldt:

​Genetisk har minken en maximum grænse for, hvor god kvalitet skindet kan blive. Derfor udvælger minkavleren hvert år de dyr, som har den bedste kvalitet til at avle næste generation på. Dette er danske minkavlere udråbt som verdensmestre i flere gange. ​Når de bedste mink er udvalgt, ligger ansvaret for at dyret så bliver flot hos minkavleren. I løbet af en årscyklus kommer minken igennem 7 stadier, inden det hele starter forfra. Hvis ikke minken bliver passet godt nok i alle 7 stadier, bliver resultatet forringet. Så november måned er altid regnskabets time for en minkavler.​

1 år senere starter så mit næste step imod det færdige produkt, når de pelsede skind er blevet garvet og farvet. Alle skind er unikke i farve og kvalitet. Et godt garvet skind kan bevæges, så det næsten ligner dyret selv, når det bevæger pelsen. For at skindet kommer til sin ret, vælger der derefter hvad det enkelte skind skal bruges til. Nogle er bedst til smykker andre er bedre til svampe eller stimulibolde. 

 

100% dansk produceret 

100% sporbar pels